Az EGERhírek folyamatosan beszámol épülő-szépülő városunk legfrissebb fejlesztéseiről, de azé’ nem mehetünk el szó nélkül Eger „árnyas” részei mellett sem (huh,  tényleg finoman és árnyaltan fogalmaztam).

Amikor még nem volt zima, én is kattintgattam egy-egy képet városunk látszólag gazdátlan, elhagyatott épületeiről (a galéria korántsem teljes), melyek hosszú évek óta az enyészeté… ahhh, mit szépítsem: “nemkicsit” rohadnak-omladoznak, na!

Kezdjük az örök rom-klasszikussal: a fiatalok körében fennállásáig népszerű Egal és Egrix klub épületeit 2012-ben zárták be végleg a gördeszka-pályájával együtt. A tulajdonosi viszonyok azóta sem tisztázottak(?), az önkormányzat többször ígérte, talál megoldást a hely felpörgetésére, „újrahasznosítására”, de ezidáig “mégsenem”.

Az Egrix helyet most Petrényi a király, legalábbis a falfirka szerint - Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd
Földrengés volt, vagy "csak" állagromlás tipikus esete forog fenn? Fotó: Keller Richárd
Azé' a szemetet valaki kivihetné! Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd
Na, most igazán csonttörő mutavány a gördeszkázás! - Fotó: Keller Richárd

 

Tánciskola állott, most kőhalom. A hármas iskola épületegyüttese sokáig virágkorát élte ifjú táncosok alma matereként, míg vezetője meg nem botlott, mert állami pénzekbe botlott, vagy mi van. Akárcsak az Egalnál és Egrixnél ott is „felmerült a gondolat”, hogy mostanaztán-ténylegaztán ez is a fiataloké lesz, de Rostás Beán kívül – aki a betonudvaron készítette el a Nemzedékek terén később felállított műalkotását – egy ifjú titán sem szédelgett be a területre. Miért is tette volna: a komplexum egyik részébe a SZETA, másik részébe raktár költözött.

Kérek egy takarítóbrigádot a hármas iskolához - Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

A Széchenyi utca 47 szám alatti épület hosszú évekig adott helyett a pedagógia intézetnek, itt szerezhettünk jogsit is, utoljára a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár használta az épületet külső raktárként. Tavaly ők is kiköltöztek, így újra üresen kong az épület, a Széchenyi utcai feljárót pedig ellepte a gaz és a szemét. Nincs infónk, mi lesz a sorsa az enyészeten kívül, lehet hogy ezt is fiataloknak szánják majd eccercsak.

Elveszett a söprű, kérem szépen! Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

Folytatjuk cikksorozatunkat… (felkészül a sokkal-de-sokkal jobb sorsa érdemes Lenkey-ház)

Írta: Keller Richárd

Tudsz te is elhagyott egri ingatlanról? Fotózd le és küld el nekünk az info@egerhirek.hu-ra vagy posztold facebook-oldalunkon!

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor