Nagyon sima győzelemmel folytatta szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a kassai négycsapatos nemzetközi tornán.

Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége szombaton a házigazda szlovák együttest legyőzte hét góllal.

A meccs megnyerése pillanatnyi gondot sem okozott a magyar csapatnak, amelyből a világbajnok Bátori Bence egészen kiemelkedőt nyújtott, hiszen egymaga hét gólt szerzett a tizenkettőből. A találkozó egyoldalúságára jellemző, hogy a szlovákok 0–5-nél, a 15. percben szerezték első találatukat – derült ki a hazai szövetség honlapjának beszámolójából.

Benedek Tibor szövetségi kapitány így értékelt a mérkőzést követően a waterpolo.hu-nak: „A tegnapi, franciák elleni mérkőzésnek a második fele tetszett, ezúttal viszont az egész mérkőzés. Ezúttal a mérkőzés elejétől kezdve jól védekeztünk, ez meghatározta a találkozót, nem igazán tudtak ellenünk mit kezdeni. A harmadik negyedben belőttek néhány helyzetet, de nem volt probléma, magabiztosak voltunk, a 12–5-ös győzelem önmagáért beszél. Bátori Bencét nem csupán a hét gólja miatt emelném ki, mert mellette még jól is védekezett – utóbbi persze igaz az egész csapatra. Szép teljesítmény volt.”

A januári belgrádi Európa-bajnokságra készülő magyar csapat a torna pénteki nyitónapján a franciák együttesét győzte le 13–7-re.

A vasárnapi zárókörben a román válogatott következik 10 órától.

NEMZETKÖZI VÍZILABDATORNA, KASSA
Magyarország-Szlovákia 12–5 (2–0, 3–1, 2–3, 5–1)
SZLOVÁKIA: Kormer – Famera 2, Zatovic, Uradnik, Durik 1, Balaz, Seman, Ikac, Bielik, Polovic 2, Kolarik, Martinovic. Szövetségi kapitány: Antino Esteller

MAGYARORSZÁG: Bisztritsányi – Gór-Nagy, Bátori 7, Erdélyi 1, Vámos 2, Jansik D., Decker Á., Manhercz K. 1, Salamon, Tóth M. 1, Bedő, Mezei. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
A magyar góldobók: Bátori 7, Vámos 2, Erdélyi, Manhercz K., Tóth M. 1-1

Forrás: Nemzeti Sport

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor