Hát ez az, erről beszélek…- mondja Michael Douglas, az Összeomlás című filmben.

– Ott van a képen az az az ízletes, zamatos, 7 centi vastag hamburger! És mi van a kezemben? Ez a szánalmas, löttyedt vékony roncs…

douglas

Nos, egy hazai hamburger-teszt szerint Egerben legalább két olyan hely van, ahol csúcsminőséget kapunk. A lista két egységet is kiemel, az Eger Hírek ezúttal a ZuzmÓ burgerére volt kíváncsi. Azt azért sejtettük előre, hogy a mérettel nem lesz gond.

A vár tövében található igazán egyedi stílusban berendezett reggelizője, étterme, büféje, vendéglője, satöbbi, az Almagyar utca elején található a kanyarban. Ha akarom ez, ha akarom az: beülős ebéd, gyors reggeli, az ablakon át street food, sőt elvitelre is „termelnek”. Kávék, szendvicsek és BBQ: sertés, csirke, marhaszegy, hosszan sült, füstös, pikáns… De kanyarodjunk vissza!

Először a Kézműves hamburgert kóstoljuk meg: a húspogácsa remek, a háti cipó pedig pont annyira semleges, nem sós, nem édes, annyira puha és kemény, amilyennek lennie kell, hogy a többi összetevőnek otthont adjon. A szósz összeköt, s amit külön meg kell említeni, az a saláta, benne a vérvörös, csurgó levű káposztával, ami gyönyörű árnyalatot ad a húsnak: egymásba folynak, mint a vízfesték az akvarelleken, és mindez nemcsak a szájnak, hanem a szemnek is ingere.

IMG_2848 (1)

Nagyon finom, nem tehetünk róla, hamar végzünk vele.

A második menetben Classic burgert kértünk, a húspogácsa persze most is bejön, érződött benne a füst, aki pedig beleharap, azt is éri, hogy sűrű és karakteres, benne van az anyag. A paradicsom és a karamellizált hagyma ezúttal is az alapfelszerelés része, de a sajt is klasszikus, a pikánsan fanyar cheddar ugyanis nagyon illik a grillezett, illetve sült húsokhoz, „bírja a meleget”, nem foszlik szét, mint néhány társa.

IMG_2845 (1)

Említést kell tennünk a mayo alapú  remulád mártásról is. A majonézes krémbe többféle, apróra vágott pikáns finomság kerülhet, ízlés szerint. Illik a grillezett húsételekhez, salátákhoz, nyers zöldségekkel is, „szereti” a hagymát és az uborkát, kiváló választás a hamburgerek esetében is.

A ZuzmÓ burgereinek ára 1590 forint, a köreteké 400 és 500 forint között mozog. Utóbbiakra külön fel kell hívni a figyelmet: a különböző saláták és burgonyafélék mellett választhatunk chilis babot és káposztás almát is.

Azt kapjuk tehát, amire számítunk, mi pedig egy ízletes, szépséges, nagy és magas hamburgerre készültünk. És meg is kaptuk.

Úgyhogy Michel Dougles itt biztosan nem lőné szét a plafont.

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor