A magyar férfi vízilabda-válogatott számára az Eb-elődöntő és az olimpiai kvóta a tét kedden a horvátok elleni negyeddöntőben.

Ahogy várni lehetett, Grúzia nem okozott megoldhatatlan feladatot a magyar férfi vízilabda-válogatott számára, hiszen a Benedek-csapat magabiztosan, 14-3 arányban győzte le a keletieket vasárnap.

Gálának indult a találkozó, hiszen az első négy támadásunkat góllal fejeztük be, ráadásul a védekezésünk is klappolt, azonban az első negyed hátralévő idejében már megakadt a támadójátékunk, míg a grúzok egyszer feltörték a reteszt (4-1). A második nyolc percben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt, mindkét fél nagyon pontatlan volt támadásban, viszont a játékrész második felére már belejöttek a gárdák, s a mieink négyszer, míg a grúzok egyszer találtak be (8-2).

A harmadik felvonásban már tartalékoltunk a negyeddöntőre, több olyan játékos is szóhoz jutott, akik eddig egyáltalán nem vagy csak alig töltöttek pár percet a medencében, ám ennek ellenére sikerült tovább növelnünk előnyünket (11-3). A záró etap nagyon egyhangú volt, köszönhetően annak, hogy a keletiek teljesen elkészültek az erejükkel, mi viszont nem vittük túlzásba, mindössze három gólt lőttünk, de így is egy magabiztos, nagyon fölényes sikert arattunk (14-3).

A győzelmünk egyébiránt azért is volt fontos, mert ha a szerbiai Európa-bajnokságon nem szerez olimpiai kvótát a magyar válogatott, akkor ezen sikernek köszönhetően részt vehet az áprilisi, Triesztben rendezendő olimpiai kvalifikációs tornán.

Kedden az eddigi legnehezebb feladat vár a Benedek-csapatra, hiszen a regnáló olimpiai bajnok, avagy Horvátország ellen kellene kiharcolni az elődöntőbe jutást. Azonban még a legutóbbi egymás elleni eredmény ellenére – a horvátok 15-12-re vertek minket a Világliga Szuperdöntőjének csoportkörében – sem kell hanyatt esnünk Ivica Tucak együttesétől, hiszen perpillanat számos fontos hiányzója van déli szomszédunknak. Petar Muslim és Paulo Obradovic sérülés miatt nem szerepelhet, míg Niksa Dobudot négy éves eltiltását tölti doppingellenőrzés kihagyása miatt. Három meghatározó játékosa nélkül pedig nem az igazi a horvát csapat, láthattuk ezt az első fordulóban a szerbek ellen is, amikor nagyon simán, 13-6-ra kaptak ki.

“Elsősorban ilyenkor már nem a taktikai dolgok döntenek, hanem az, hogy a csapat mennyire hisz abban, hogy jó. Én pedig úgy látom, hisz” – nyilatkozta Benedek Tibor szövetségi kapitány a hétfői edzést követően az MTI-nek. “A horvát egy nagyon rutinos csapat, ezáltal nincsen meg benne az a lendület, ami bennünk igen, ezt kell kihasználnunk: azt a dinamikus játékot, ami most jellemző ránk. Ezen kívül olyan magabiztosan kell játszanunk, ahogy eddig a gyengébb ellenfelekkel vagy akár a görögök ellen is. Amennyiben meg tudjuk akadályozni, hogy ne legyen rossz periódusunk, akkor perpillanat jobb csapatunk van, mint a horvátoknak” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Forrás: hatharom.hu

 

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor