Némi költői túlzással akár egy újabb Mad Max film jeleneteit is le lehetne forgatni Eger északi részén, ahonnan egyre több gazdátlan „roncsautóról” számolnak be olvasóink.  

Vasárnap délután, amolyan ügyeletes városi őrkutyaként gyorsan körbeszimatoltunk az Északi lakótelepen, és több, “gazdi” által elhagyott, magányos autót is találtunk, íme:

Valódi matuzsálemi legenda a Rákóczi úti parkolóban - Fotó: Keller Richárd
Már a rendszámát is lelopták a Rákóczi úti parkolóban dekkoló autónak - Fotó: Nemes Róbert
Szépen eszegeti a rozsda a nem mai verdát a zöld tízemeletesnél - Fotó: Nemes Róbert
"Klasszikus" roncsautó a Töviskes téren - Fotó: Keller Richárd
Rendszám nélkül, elhagyatva a Bükksétányon - Fotó: Keller Richárd
Bónusz kép: őszi csendélet az Old Jack's Pub mögött - Fotó: Keller Richárd

Némelyikük a korához képest „jól” tartja magát: kereke, gumija, rendszáma, szélvédője megvan, „csak” a piszok és rozsda eszegeti békésen. Azonban a Töviskes téren rosszabb a helyzet, az itt lakók sajnos igazi roncsautóval „büszkélkedhetnek”, mutatjuk:

A roncsautó verseny nyertese a Töviskes téren Fotó: Keller Richárd

A roncsautó verseny győztese a Töviskes téren Fotó: Keller Richárd

Ezekkel az elhagyott járművekkel nemcsak az a baj, hogy rontják az egri lakótelepek „amúgysemnagyon” bájos látványvilágát, de akár hónapokra is elvehetik a többi lakó elől a parkolási lehetőséget. Parkolóhelyet találni esténként, egyes részeken mostanában egyébként is csak „pestiesen” lehet: vagyis több kört kell tenni a tömbök között, míg felszabadul egy-egy hely.

Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de a magányos autók balesetveszélyesek is, mert bűncselekményre, garázdaságra csábítanak.

Az EGERhírek úgy tudja: közterületen csak tíz napig lehet folyamatosan tárolni egy járművet, úgyhogy az elhagyott autók gazdái törvényt szegnek. A gazdátlan autókat, bejelentés alapján, a közterület-fenntartónak kell elszállítania, annak tárolása évente több százezer forintba kerülhet.

Cikksorozatunkat folytatjuk: a héten megkérdezzük az egri önkormányzatot, hogy van-e az elhagyott autók elszállítására elkülönített alapjuk.

Ha te is látsz elhagyott autót, fotózd le és oszd meg facebook-oldalunkon, vagy küldd el emailcímünkre.

Írta: Keller Richárd

 

 

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor