Most még csak nyugaton, de később a középső országrészbe is megérkezhet. Többnyire csak lepelnyi lesz, de a Dunántúlon néhol pár centis hóréteg is kialakulhat az esti órákra.

A Dunántúlon többnyire erősen felhős, illetve borult lesz az ég és napközben keleten is egyre többfelé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de a Tiszántúlon még sok napsütésre számíthatunk. Kisebb havazásra, hószállingózásra eleinte csak nyugaton, majd a középső országrészben is számíthatunk. Többnyire csak lepelnyi, a Dunántúlon viszont néhol pár cm-es hóréteg is kialakulhat az esti órákra. Országszerte gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a legtöbb helyen -3, +1 fok között várható. Késő este -2, -7 fok közötti hőmérséklet valószínű.
Szombaton kezdetben szakadozott felhőzet várható, majd délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délutántól délnyugaton, estétől már nagyobb területen valószínű hószállingózás, havazás. A keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között valószínű.

Vasárnap erősen felhős vagy borult idő várható, északkeleten lehet szűrt napsütés. Északkeleten csapadék nem valószínű, másutt több helyen számíthatunk hószállingózásra, havazásra. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de északkeleten -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -4 fok között várható.

Forrás: hirado.hu
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor