Az új Star Wars-film világszerte számos összefogást eredményezett, egy pécsi fiatalember például elkészítette a rohamosztagos-sisak mását egy nemes adománygyűjtő akció kedvéért.

Egyszerre mutatják be december 18-án éjfélkor az európai mozik a Csillagok háborúja legújabb, az Ébredő erő című, hetedik epizódját. A film készítését és az első beharangozó jeleneteket is óriási várakozás övezte világszerte, a közönség megrohamozta a mozikat, hogy jegyet vásároljon a premierre. A kereskedelem is kapott az alkalmon, ezrével jelentek meg a boltokban a Star Wars-figurák. A magyar rajongók jótékonysági akcióval készülnek a jeles napra. Egy pécsi Star Wars-gyűjtő elkészítette a rohamosztagosok élethű sisakját, melyet egy beteg kisfiú gyógykezelésére ajánlott fel.

Dukovits Krisztián évtizedek óta gyűjt mindent, ami a Star Wars-filmekhez kapcsolódik, sőt el is készíti a jelenetek kultikus kellékeit, legutóbb a rohamosztagosok jól ismert, fehér-fekete sisakját. A pécsi fiatalember azt is észrevette, hogy minden részben – vélhetően a technológiai fejlődésnek köszönhetően – kicsit módosultak a sisakok.

A rohamosztagos-sisak ezúttal nem csak a rajongók örömére készült el, Dukovits Krisztián adománygyűjtő akciót indított általa, amellyel egy súlyos beteg szikszói kisfiú gyógykezelését segíti. Az akcióhoz már több százan csatlakoztak.

Az új Star Wars-film világszerte számos összefogást eredményezett. Amerikában egy beteg férfi utolsó kívánságát teljesítették a készítők, amikor bemutatták neki a frissen készült alkotást. De más, különös kezdeményezések is napvilágot láttak. A brit Jordan Kurt például fénykard-harcművészeti edzéseket tart, s reméli, hogy olimpiai sportág lesz az új hóbort.

Egymást érik a Star Wars-árverések is, óriásira nőtt a kereslet az egykor potom áron megvásárolt relikviák iránt. A szakértők szerint az eredeti, bontatlan csomagolásban lévő figurák a legértékesebbek, a kereskedők pedig állítják, ma mindent el lehet adni a filmmel.

Forrás: Kossuth Rádió

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor