Zökkenőmentesebbé teszi a vásárlást a digitális árcédula, mert ezzel a vevők minden időben a tényleges árakkal szembesülhetnek – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

Jelenleg az árcédulákat macerás cserélgetni, a kereskedők nem tudják az árakat a pénztárgépben is másodperc pontosan a változáshoz igazítani.

A digitális árcédulával viszont amellett, hogy olcsóbb a címkék cseréje, lehetővé válik az árváltozások valós idejű követése, így árváltoztatás esetén az új fogyasztói ár egyszerre jelenik meg a pénztárgépben és a polcon. Ennek eredményeként megszűnik az a probléma, hogy a vásárló – a címkecsere időigényessége miatt – csupán a pénztárhoz érve szembesül a megváltozott árakkal.

A fogyasztóvédelmi szabályok értelmében, ha egy vásárló a polcon, a nyugtán, avagy az áruházi újságban eltérő árakkal találkozik, a legalacsonyabb árat kell megfizetnie. A kereskedők számára nem éri meg félóránként, ötpercenként változtatni az árat, mert ha a vásárló zavarba jön, a jövőben esetleg máshol vásárol.

A magyar fogyasztóvédelem minden vonatkozó uniós szabályozást átvesz, így azt is, miként kell az árat feltüntetni, valamint az előírást, miszerint kötelező jelezni az egységárat is – mondta az OKSZ főtitkára.

Forrás: MTI

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor