Nem rendítette meg az úszó szövetséggel vívott háború Hosszú Katinkát (26). A világ- és Európa-bajnok klasszis az Egyesült Államokban rendezett verseny szombati döntőiben arany és ezüstérmet szerzett, ez is mutatja, hogy tökéletesen tud koncentrálni és továbbra is bomba formában van.

Pedig a december vége óta tartó botrány a héten újabb fejezettel gyarapodott, amikor a Magyar Úszószövetség feltételhez kötötte a sajtótájékoztatóján Kiss Lászlót (75) faképnél hagyó és ezzel megsértő Hosszú szereplését. Mivel később jelezte indulási szándékát, mint, hogy elutazott volna, csak akkor akartak versenyengedélyt adni neki, ha felhívja a szövetségi kapitányt, s tőle kéri.

Ez nem történt meg, ám egy nappal később mégis megkapta az engedélyt. Valószínűleg ebben az is közrejátszott, egy baki is. Az első közleményben ugyanis azt állították, Kiss nem tudott róla, hogy Hosszú Amerikába akar menni.

„Kiss László szövetségi kapitány Hosszú Katinka Facebook-oldaláról hétfőn értesült arról, hogy a versenyző és edzője már Austinban tartózkodik. A Magyar Úszó Szövetség és a kapitány arról sem kapott tájékoztatást, hogy meddig lesznek távol, hazautaznak-e a versenyről, vagy a továbbiakban külföldön készülnek” – áll a MÚSZ közleményében.

Aztán kiderült Kiss egy az M4 Sport csatornának adott múlt vasárnapi interjúban már jelezte, tudott Hosszú szándékáról.

„Most tudomásom szerint elutazott az Egyesült Államokba, egy versenyre. Gondolom, ha visszajött le tudunk ülni beszélni, és mindenkiben leülepszik ami volt” – mondta Kiss.

Ezek után jött az újabb közlemény, amelyben bejelentették, a sportoló ugyan nem teljesítette az előzetes feltételt, vagyis nem hívta fel a szakvezetőt mégis megkapja az engedélyt.

„A Magyar Úszó Szövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi austini Arena Pro Gálára, még ha a sportoló a szabályoknak megfelelően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzá, ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést – állt az újabb közleményében.

Nos, a kellemetlen ügy nem zavarta meg a világklasszis úszót, hiszen az austini viadal második napján két érmet is szerzett. A 400 méteres vegyesúszásban 4:37.27-es idővel első, a 200 méteres hátúszásban pedig 2:08.63-mal második lett.
Forrás: Blikk

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor