A Garzonház melletti lépcső igen rossz állapotának ismeretében a téli időszakra a veszélyhelyzetet áthidaló, ideiglenes megoldással fa lépcső készült. Az elmúlt héten már használatba vett építmény az átmeneti időszakban jól kiszolgálja a városrész lakosait és a közeli nevelési-oktatási intézményekbe járó gyermekeket – olvasható az egri Polgármesteri Hivatal közleményében.

A tájékoztatás szerint a „Garzon-lépcsőnél” most látható állapot valóban ideiglenes, a teljes újjáépítés szükségességét a jövő évi költségvetés tervezésénél figyelembe vesszük. A városi büdzséről vélhetően februárban dönt a Közgyűlés, s az elfogadott felújítási program alapján a sürgős munkákat haladéktalanul megrendeli a Polgármesteri Hivatal.

A szükséges beruházásra vonatkozóan részletes költségszámítással és tervekkel rendelkezik a Városüzemeltetési Iroda. A lépcsőt el kell bontani és annak helyére tartós megoldással, vasalt beton lépcsőt szükséges építeni, korláttal ellátva. Mindez 3-4 millió Ft-os költséget jelent majd.

A hivatal köszöni az érintett egriek megértését és a továbbiakra nézve szíves türelmüket kéri. Bíznak abban, hogy az ideiglenes szerkezet megépítésének sokan örülnek, a jövő évre tervezett több milliós beruházás pedig megnyugtató, mindenki megelégedésére szolgáló megoldást jelent majd.

 

 

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor