Bár még várni kell a “jelmezbenbulizós” időszakra, azért most hétvégén sem alszik be Eger. A “egri programokból” szemezgettünk néhány érdekesebbet, íme.

Galambkiállítás Egerszalókon

A koránkelők szombaton és vasárnap 8 órától galambokban gyönyörködhetnek Egerszalókon az iskola tornatermében. A rendezvény szombati napján – megfelelő idő esetén – szabadtéri lovas- és munkakutya bemutató is lesz, a szerencsésebbek pedig galambtombolán nyerhetnek. (pontos cím nincs, így térkép sem)

Képzőművészeti alkotóműhely a Vitkovicsban

Szombaton a Vitkovics Ház egész napos képzőművészeti alkotóműhely várja 7 éves kortól a kis Picassókat, Michelangelókat. Az ifjú művészjelöltek “képet kaphatnak” az egyéni képalkotási módszerekről és olyan grafikai eljárásokat sajátíthatnak el, mint tervezés, metszés, nyomtatás, monotípia, de kipróbálhatják magukat a csendéletrajzolásban is. A program 16 óráig tart és 2 ezer forintba kerül, plusz egy ezres, ha valaki ebédet is kér.

vitkovics

Jégpályák éjszakája az Érsekkertben

Szombat este 9-től éjfélig csúszkálhatnak önfeledten az érsekkerti fedett jégpályán a “sötétben” a kalandlelkűek. Természetesen világítás azért lesz, és a pálya nappal is látogatható 10:30-tól.

ejszakai_korizas

Kézilabda Dobó-kupa felkészülési torna

Egész hétvégés a rangos esemény, amely ma délelőtt el is indult: az Eger SBS Eszterházy-csapat küzd a füzesabonyiakkal a Leányka úti Eszterházy Csarnokban. Az egriek délután újra pályára lépnek Ózd ellen. A döntőt vasárnap este háromnegyed hétkor játsszák.

A Dobó-kupa csoportbeosztása. A-csoport: Balassagyarmat Kábel SE (NB I/B, Kelet, 11. helyezett), Magyar Junior Válogatott, SZESE Győr (NB I/B, Nyugat, 8.), Nyíregyháza KC (NB I/B, Kelet, 2.).

B-csoport: Vecsés SE Él-Team (NB I/B, Nyugat, 6.), Eger SBS Eszterházy (NB I, 12.), Juhász ’99-Füzesabony SC (NB I/B, Kelet, 13.), ÓAM-Ózdi KC (NB I/B, Kelet, 4.).

leanyka ut 6

A 15 éves Experidance-nek Velence a szenvedélye

A kulturális programokra vágyók is “megkapják a magukét”: a 15 éves Experidance Production szombat este 9 órától mutatja be a Szenvedélyem Velence című táncprodukciót a  Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Jegyek és információk a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban és a Tourinform Irodában.

kemeny_ferenc

Írta: Keller Richárd

Forrás: EH/Facebook/Egri Programok

 

 

 

 

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor