Eger – Tizenharmadszor rendezték meg az Egri Borok Bálját az Egri Borbarát Hölgyek, akiknek egyébként szerencsét hozott a baljós szám: ismét telt házat “produkáltak”. 

Minden évben egyre nagyobb az érdeklődés a báljuk iránt, amely jótékony célt szolgál. A vendégeket ötfogásos borvacsora kényeztette, az első főételt (Malacpofa zöldséges lencsével) fotón is megmutatjuk, amelyet az Egri Borbarát Hölgyek facebook oldaláról kölcsönöztünk:

01_kaja

Az ételhez 2009-es évjáratú Petreny Borgundit ízlelgethettek a borgasztronómia szerelmesei..

A báli vacsora sztárja a malacpofa mellett a másik főfogás a muflongerinc volt, de íme a teljes menü, amelynek megálmodója Macsinka János neves egri séf, az ételeket elkészíti Pogonyi Zoltán mesterszakács és csapata volt:

Szilvásváradi füstölt pisztráng vargánya salátával, tormás zellerrel – Gál Lajos Egri Csillag Superior 2013

Kacsamáj almával, citrusos tepertőkrémmel, pácolt fürjtojással – Dula Blanc de Pinot Noir 2014

Malacpofa zöldséges puy lencsével, burgonya galettel – Petrény Borgundi 2009

Muflongerinc zsályás szósszal, csicsókás céklavariációval – Vincze Béla Arcanum Bikavér 2012

Csokoládés Eckler fánk erdei gyümölcsökkel – Kovács Nimród Syrah 2011

Írta: Keller Richárd

Nézegess fotókat a szombat esti bálról:

 

Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert

A tavalyi rendezvényről videót is készítettünk, íme:

Az Egri Borvidék szakemberei találkoztak

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor