Nemcsak lépcsőket szeretnél megmászni és busz után loholni Egerben, hanem kipróbálnál valamilyen edzéstípust is? Keresed a megfelelőt, a neked való mozgásformát, amellyel elérheted a kívánt álomalakot? Az EGERhírek most segít neked a döntésben.

Manapság azok a legnépszerűbb mozgástípusok, amelyek hatékonyak, vagyis a lehető leghamarabb lehet velük elérni a kívánt hatást, ráadásul szívesen csinálja az ember, és nem utolsósorban a pénztárcájának is megfelelő.

Persze mindenki másért szánja rá magát a mozgásra. Van, aki alakformálás céljából látogat el egy-egy órára, van, aki szeretne ledobni néhány felesleges kilót, de olyan is akad, aki csupán kedvtelésből jár el, mert imád mozogni. Ugye mondanom sem kell, hogy a sport által jobban érzi magát az ember, hiszen nemcsak testileg, lelkileg is felfrissül.

Ha esetleg tanácstalanok vagytok, bátran kikérhetitek majd szakértők véleményét, illetve az órát adó edzők is szívesen ellátnak téged tanácsaikkal. Nos, ha készen állsz és rászántad magad a sportolásra, nincs más hátra, mint hogy kiválaszd magadnak a legmegfelelőbb edzéstípust.

Jó hírünk van, ma már  bőven válogathatsz Egerben is a legnépszerűbb mozgásformák között, testünk karbantartására szerencsére mindig újabb és újabb módszerek jelennek meg.

Íme, néhány mozgásforma, amelyek a legtrendibb, legfelkapottabbak Egerben: Zumba, TRX, Kettlebell, Kangoo Jumps, Spinning…

 

ZUMBÁRA FEL

Latin zenékre épülő mozgásforma, amelyeknek lépéseit beleillesztik a gyakorlatokba. Ezek a flamenco, merengue, salsa, a pop és egyéb táncok koreográfiáiból állnak, így a mozgás mellett elsajátíthatod ezeknek a táncstílusoknak az alaplépéseit is.

12515981_166786303688309_192159719_n  12571369_166786387021634_443561061_n

Fülep Péter négy éve foglalkozik Zumba Fitness oktatással Egerben és Mezőkövesden, aki által most jobban megismerheted ezt a mozgástípust.

Szeretem ezt a mozgásformát, mert egyszerre vad és pörgős, ugyanakkor nyugodt és lágy. Az egész világon elterjedt sport és hatékony cardio edzés, ahol egyszerre élvezed a táncot és a zenét – mondja.

Hölgyek, figyelem! Péter edzéseire javarészt szinte csak nők járnak, bár időközönként egy-egy fiú is felbukkan, viszont edzéseit minden korosztálynak ajánlja.

Péter szerint könnyen elsajátítható a Zumba koreográfiája, hamar meg is szeretik az emberek.

A Zumba azért népszerű, mert az órákon kiengedheted az aznapi fáradt gőzt, és akár 600-700 kalóriát is elégethetsz vele egy edzés során – vallja Péter.

12528775_166787547021518_1473545561_o

Ő inkább az erőteljesebb edzéseket kedveli, megtalálhatóak nála lassabb, nyugodtabb impulzusok is. Szeretem, ha tudunk alkalmazkodni a zene világához és annak töltéséhez – mondja.

Bár a zumba többnyire latin ritmusokra épül, Péter szeret eltérni a megszokottól, és mai slágerekre is táncol. Elmondása szerint igyekszik olyan zenékkel előrukkolni, ami számára fontos, vagy emlékezetes, ezáltal jobban át tudja adni az óra hangulatát. Ha Péter kedvet csinált Neked egy kis zumbázáshoz, megtalálod őt a Facebook-on Zumba Peti néven és szeretettel vár óráira Egerben és Mezőkövesden.

 

A TENGERÉSZGYALOGOSOK A TRX-RE ESKÜSZNEK

trx

Ezt a felfüggesztéses edzésmódszer az USA-ból származik. Tengerészgyalogosok számára fejlesztették ki, mert kint a terepen ritkán találnak edzőtermet. Innen is a TRX szlogenje: fitness anywhere, Total Resistance eXercise. Mivel az eszköz könnyen tárolható, hordozható és felfüggeszthető, ezért nagyon praktikus lehet számodra, ha kevés időd van, és otthon, esetleg a szabadban szeretnél edzeni. A TRX-et hatékonyan használják a kórházi rehabilitációban is, például kardiológián, ortopédián.

 

LÁTVÁNYOS IZOMZAT=KETTLEBELL

Young woman stretching her back after a heavy kettlebell workout in a gym

Young woman stretching her back after a heavy kettlebell workout in a gym

Oroszországból származik, és csupán egy vasgolyó szükséges hozzá. Az edzés során nő az állóképességünk és látványos izomzatot építhetünk ki. Mindemellett segít, hogy megőrizzük egészséges állapotunkat is.

 

FOGYASZT ÉS HELYES TESTTARTÁSRA SZOKTAT A KANGOO JUMPS

kangoojumps

Rendkívül hatékony, jó hatással van a szervezetre, fogyaszt és még szórakoztató is. A Kangoo korosztálytól függetlenül elsajátítható edzésforma, ami speciális cipő segítségével végezhető. Erősíti az egyensúlyt, és elősegíti a helyes testtartást is.

 

EZERREl ÉGETI A ZSÍRT ÉS JÓ ÁLLÓKÉPESSÉGET AD A SPINNING

spinning

Teremkerékpáron végezhető zenés sport. Magas intenzitású kardió és zsírégető edzés, mely növeli az állóképességet. Egyszerre fejleszti a testünket és lelkünket. Nemtől és kortól függetlenül bárki űzheti.

Reméljük, hogy ezzel a kis összegzéssel könnyebben ki tudod választani a számodra megfelelő edzéstípust.

A TRX, és a Kettlebell edzéseket, Egerben az Ózon Fitness és Wellness Rekreációs Centrumban találod, aki a Spinracinggel szimpatizál, az csatlakozhat az egri Own Zone Fitness csapatához. Ha a zumbázáshoz jött meg a kedved, akkor keresd Zumba Petit Facebookon.

Csak némi kitartásra és egy kis elszántságra van csak szükség és tuti nem marad el a hatás. Mozgásra fel!

Írta: Szabó Katalin

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor