Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője, Herman István egri alpolgármester és dr. Breitenbach Géza az Országos Mentőszolgálat régióigazgatója közösen adta át a felújított Egri Mentőállomást, így baj esetén mostantól 3-4 perccel korábban érhetnek ki a mentősök a helyszínre.

Herman István köszöntője után a megjelentek bejárták a a modernizált létesítményt, amely a TIOP „Sürgősségi ellátás fejlesztése-mentés” projekt kertében újult meg. A közel 11 milliárd forintos keretösszegéből 18 megyében zajlanak munkálatok, Egerben pedig több mint 52 milliós beruházással korszerűsítették a létesítményt.

A mentőállomás úgynevezett dinamizálásának célja a kivonulási idő csökkentése, mely egyebek mellett a motorizált garázskapuk beépítésével, az épületek energetikai korszerűsítésével valósul meg. Emellett a projekt célja hogy az állomások eddigi funkcióikat a korábbinál jobban, hatékonyabban betölthessék. A tervezése során további cél volt az üzemeltetési költségek csökkentése. Ennek érdekében sor került a nyílászárók cseréjére, illetve a hőszigetelés és napkollektoros rendszer kiépítésére.

Nyitrai Zsolt az ünnepélyes átadás után elmondta: az egészségügy a kormányok számára mindig nagy kihívást jelent, hiszen az ágazat jellegénél fogva rendkívül sok pénzt igényel, az anyagi források pedig korlátozottak. Ám a mai nap örömteli Eger számára, ugyanis elkészült a korszerűsített mentőállomás: mostantól egy új funkciókkal kibővült, energiatakarékos épületben dolgozhatnak a mentősök, akik egyébként elmondták, hogy például a motorizált garázskapuk beépítésével 3-4 perccel csökken a kivonulási idő, ez pedig életeket menthet. Jó hír az is – folytatta –, hogy hazánkban az idén 200 új mentőautó érkezik, továbbá 22 kiválóan felszerelt mentőorvosi kocsi állhat szolgálatba, amelyből az egyik Egerbe kerül.

Mint hozzátette: az országos projekt keretében a 22 teljesen új mentőállomás megvalósítása mellett, 60 létesítmény korszerűsítésére is sor kerül.

Forrás: nyitraizsolt.hu

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor