Fokozatos lehűlés következik: csütörtökön és pénteken egy mediterrán ciklon hoz vegyes csapadékot, a hét végén észak, északkelet felől jóval hidegebb levegő áramlik be a Kárpát-medencébe.

Szinte az egész kontinens időjárását egy hatalmas kiterjedésű ciklon alakítja. A délnyugati területek kivételével sok a felhő, változatos az idő. A ciklon déli felén a Földközi-tenger térségéből érkező enyhe, nedves levegő hatására több helyen esik az eső, de az átmeneti csapadékszünetben elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, és többnyire 15 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.
Az alacsony nyomású rendszer északi részén jóval hidegebb van, ott többfelé havazik. Továbbra is a Skandináv-félsziget északi felén és Oroszország európai területén mérik a kontinens legalacsonyabb hőmérsékleteit; nagy területen napközben sem emelkedik -20 fok fölé a hőmérséklet, éjszaka pedig -30 fok alá is lehűl a levegő. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását is ez a nagyméretű ciklon alakítja. Váltakozó nedvességtartalmú, pár fokkal már hidegebb levegő érkezik térségünk fölé, de a hőmérséklet csúcsértéke még mindig az ilyenkor megszokottnál kissé magasabban alakul.

Ez várható szerda estig 

Éjszaka változóan felhős lesz az ég, a több felhő a délnyugati megyékben valószínű, ott kisebb eső, esetleg ónos eső is előfordulhat, illetve foltokban köd képződik. Szerdán is változó felhőzetre számíthatunk, délelőtt délnyugaton, délután, estefelé az északi országrészben lesz több a felhő. Kezdetben kisebb eső, estefelé északon havas eső, a Mátrában hó is lehet. Északon élénk, időnként erős lesz a nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +1 és -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 4 és 9 fok között várható.

Forrás: met.hu
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor