Munkásgyűlésre készülnek az egri Markhot Ferenc kórház dolgozói, mintegy 1500 alkalmazott, mert a Kúria döntése ellenére sem fizeti ki az állami fenntartású intézmény a három éve jogtalanul visszatartott béren kívüli juttatást, azaz cafeteriát, adták hírül a munkásgyűlést szervező dolgozókat képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség.

Alkalmazottanként több százezer, összesen pedig csaknem félmilliárd forintról van szó a közlemény szerint. A napokban a Kúria a felperes dolgozók javára döntött: jár nekik a visszatartott cafeteria értéke, évente egyhavi bérnek megfelelő összeg.

A kórháznak fizetnie kellene, de most azzal bújik ki a kötelezettség alól, hogy csak annak az öt dolgozónak akar fizetni, akiket a bíróság előtt képviselt a szakszervezet, a többi, mintegy 1495 alkalmazottal inkább egyoldalúan felmondta a béren kívüli juttatásra vonatkozó megállapodást.

Az érintett dolgozók a közlemény szerint nem hagyják veszni a jogos juttatásukat, 20-án, szerdán munkásgyűlésen döntenek arról, mit tesznek azért, hogy hozzájussanak a visszatartott pénzhez.

A Kúria döntése szerint 2013-ig visszamenőlegesen kárpótolni kell az 1500 dolgozót.

Forrás: Index

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor