Pogácsás Tibor, a BM önkormányzati államtitkára ötven önkormányzatnak adott át díjat pénteken. Heves megyéből két település kapott elismerést. Pogácsás Tibor, a BM önkormányzati államtitkára ötven önkormányzatnak adott át díjat pénteken. Heves megyéből két település kapott elismerést. 

Csány az értékteremtő és a szociális jellegű közfoglalkoztatásért, valamint a kecsketenyésztésért, illetve a növénytermesztésért. A recskieknél a mezőgazdasági, illetve a helyi sajátosságra épülő mintaprogramokat emelték ki. A Recski kőbányából származó alapanyagból, kézi fejtéssel macskaköveket készítenek, de betonelemeket is gyártanak a belterületi utak karbantartásához.

Pogácsás Tibor szerint a közfoglalkoztatásra fordított összeg jövőre emelkedik, az idei 270 milliárd forint után jövőre 340 milliárd jut a programra. A kitüntetett önkormányzatok három-hárommillió forintot kapnak, amelyet a 2016-os programjaik során használhatnak fel. 

nagy-sandor-recsk-jobbik.jpeg

Megkeresésére Nagy Sándor elmondta: kiemelkedő, maradandó munkafolyamatok elindításáért kapta a Pintér Sándor által aláírt elismerést. Példaként említette, hogy a település köztereinek felújításához, maguk gyártották a térköveket, köveket faragtak. Megemlítette továbbá a sikeres fóliasátor programjukat is, a terményekből beszámolója szerint még eladásra is jutott.
MTI, Heol, Alfahír nyomán

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor