Az idei év egri sportfejlesztéseiről adott tájékoztatást Martonné Adler Ildikó – olvasható a heol.hu-n.

Szeptemberig “betonból” és műanyagból álló (csúnyább nevén rekortán) “ruganyos” futópályát építenek az egri Szentmarjay Stadion füves pályája köré – árulta el az alpolgármester. Martonné Adler Ildikó elmondta: a nyolc pályás rekortánt 250 milliós uniós forrásból építik meg és ezzel egyidejűleg új, fűthető gyepszőnyeget kap a stadion, hogy a füves, centerpálya ne váljon mocsárrá. A fűtéshez szükséges elemek kiépítését tavasszal – legkésőbb májusban – elkezdik. Természetesen a futópálya is fűthető lesz – elsőként az országban – és 600 lux fényerő világítja meg – tette hozzá.

Arról is beszélt: a Felsővárosi sporttelepre tervezett nagyméretű élőfüves labdarúgó-pálya kialakítását a stadionbeli fejlesztések miatt későbbre halasztották.

Az alpolgármester elmondta: az érsekkerti salakos pályán közepes méretű élőfüves játékteret szeretnének megépíteni, a tekecsarnok helyén pedig 200 millió forintból olyan kézilabda munkacsarnok létesülne, amelyben 20×40 méteres pálya, pár soros lelátó és néhány öltöző kap helyet. Helyi költségvetési pénzből futókör is létesül az Érsekkertben, mi több, kondipark is, ahogy azt a Felsővárosba is tervezik majd.

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor