Szakács OKJ tanfolyam indul Pécsen!

Szakács - Pécs - IOSZIA felnottkepzes.hu

Képzés megnevezése: Szakács
Engedélyszám:  E-000526/2014/A016
OKJ azonosító: 34 811 04
Óraszám: 1040 óra

Elmélet és gyakorlat aránya:
(30{5039c76065c482a6868fae25c3e0da81f711e5578ac9a69ff62a5cd251d7362e}) elméleti; (70{5039c76065c482a6868fae25c3e0da81f711e5578ac9a69ff62a5cd251d7362e}) gyakorlati óra

A képesítés rövid leírása:

Önnek indítja az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény az új évben a Szakács olcsó OKJ Képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító tanfolyamot. Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb. Mind egyéni, mind céges-csoportos megrendeléseket is várunk és fogadunk!  A Szakács hiányszakma. Az OKJ képzés sikeres befejezése után garantáltan lesz munkája! Az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény Vizsgaközpont és Nyelvvizsgahely a tanfolyam mellé kínál nyelvi képzést, ingyenes szintfelmérőt biztosít, hogy egy nyelvvizsga megszerzése után az Uniós elvárásoknak megfelelő szakmai és nyelvi tudással rendelkező szakmunkás legyen itthon és külföldön egyaránt. A képzési programban meghatározott tananyag elsajátítása után a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatokat tud ellátni: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban.
A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Étkezdei szakács, Grill szakács, Hajószakács, Hidegkonyhai szakács, Közétkeztetési szakács, Melegkonyhai szakács, Pizzakészítő szakács
Szakács OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A016) alapján folytatott képzés azonosító száma: 34 811 04
A Vendéglátás-turisztika szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú szakképesítés

A Szakács szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

Napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat összeállítani az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni felmérni a meglévő készletek mennyiségét árut átvenni előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat nyersanyagokat előkészíteni a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni különféle ételeket készíteni az elkészített ételeket melegen illetve hidegen tartani, a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni a maradványokat kezelni a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni

A képzés megkezdésének feltételei:
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
– Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelettel módosított 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet 3. számú mellékletében az Vendéglátás-turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
– Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 30{5039c76065c482a6868fae25c3e0da81f711e5578ac9a69ff62a5cd251d7362e}-elmélet, 70{5039c76065c482a6868fae25c3e0da81f711e5578ac9a69ff62a5cd251d7362e}-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 1040 óra

Képzési Modulok listája:
– 11518-16 Élelmiszerismeret
– 11561-16 Gazdálkodási ismeretek
– 12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv
– 12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai
– 12095-16 Ételkészítési ismeretek
– 11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
– 11497-12 Foglalkoztatás I.
– 11499-12 Foglalkoztatás II.

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli, írásbeli,
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahely keresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

Mind egyéni, mind céges-csoportos megrendeléseket is várunk és fogadunk!

Szakács OKJ Képzés

A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön az illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!

Jelentkezz!

Üdvözlettel:
“IOSZIA” Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény.
FELNŐTTKÉPZÉS

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor