Január 16-tól közlekedési sorompó zárja le a a Líceum melletti utat a Széchenyi felé haladó autósok előtt.

A behajtási ponton csak az léphet be, aki rendelkezik az ehhez szükséges engedéllyel, illetve elektronikus kártyával. A kontrollt végző felügyelők nem csak ennek meglétét vizsgálják, hanem mobil eszközzel azt is ellenőrzik, hogy az autó vezetője szabályszerűen használja-e azt.

Szombattól, tehát január 16-tól két hetes „türelmi időszak” következik, s a szabályszegőkkel szemben február 1-jétől a legszigorúbban lépnek fel.

A kártyás-sorompós rendszert jelenleg térfigyelő kamera egészíti ki, a későbbiekben pedig rendszám-felismerő eszközzel egészül ki.

Az új típusú behajtási engedélyek – a megfelelő dokumentumok benyújtásával – kérvényezhetőek a Közterület-felügyelet munkatársainál, akik a Városházán, az Adó Iroda melletti, földszinti ügyfélfogadóban várják az igénylőket ügyfélfogadási időben. Az engedélyek arculata egységes, de több színben léteznek, attól függően, hogy azokat milyen célra és milyen korlátozásokkal adta ki a Polgármesteri Hivatal. A színeknek nagy jelentősége van, hiszen az autósok csak a legközelebbi belépési pont és az engedélyen feltüntetett úti cél között közlekedhetnek – ezt külön ellenőrizni fogják a közterület-felügyelők.

További információk, részletek: www.kozter.eger.hu

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor