Már novemberben birtokba vehették a téli sportok szerelmesei az érsekkerti, 1200 m2-es, fedett műjégpályát, s a korábbi ígéretnek megfelelően december 11-én (15.00 órától) korcsolyázható a tavaly már megismert, 20×10 méteres mini pálya is a Gárdonyi téren, Eger szívében.

A létesítményt Eger Önkormányzatának megbízásából hozta létre a „nagy” városi műjégpálya üzemeltetője. A kimondottan a legapróbbaknak szánt Gárdonyi téri korcsolyapálya a téli tanszünet végéig működik majd, igazodva a gyermekes családok programjaihoz. A mini-pálya kialakításához és üzemeltetéséhez a város 3 millió Ft-tal járul hozzá a költségvetésből.

A Gárdonyi téri jégre 14 év alatti gyermekek-fiatalok válthatnak jegyet, egységesen, 300 Ft-ért, s a korcsolyakölcsönzés is 300 Ft-ba kerül. A legkisebbeket, akiknek szükségük van a „szülői támogatásra” – korcsolya nélkül – kísérheti felnőtt is.

A gyermekes családok számára hasznos információ, hogy az érsekkerti műjégpályán – kiegészítő szolgáltatásként – hétvégenként „korisuli” várja az egrieket, ahol egyaránt tartanak oktatást a gyermekek és a felnőttek részére is. Aki ott jár, meg is éleztetheti a korcsolyáját.

A két műjégpálya üzemeltetésének legfontosabb célja idén is az, hogy a téli sportot kedvelő egriek minél szélesebb köre tölthesse hasznosan szabadidejét a hideg napokon. Fontos, hogy Egerben elérhető áron, jó körülmények között hódolhassanak kedves időtöltésüknek a sportbarátok. Ugyancsak kiemelt cél, hogy a kisgyermekek megismerkedhessenek a mozgásnak ezzel a formájával is, kipróbálhassák és megszerethessék a korcsolyázást, mint remek, egészséges téli időtöltést.

A Gárdonyi téri jégpálya nyitva tartása:

Hétfőtől csütörtökig 8.00 – 20.00

Pénteken 8.00 – 21.00

Szombaton és vasárnap 9.00-21.00

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor