Ternyák Csaba érsek úr megosztotta újévvel kapcsolatos gondolatait olvasóinkkal:

Ternyak_Csaba_egri_ersek_portre

“Boldog új évet kívánok az Eger Hírek minden olvasójának.

Az új esztendő sok ember életében új fogadalmakkal kezdődött. Ilyenkor szívesen teszünk nagy elhatározásokat, amelyek aztán rövidebb-hosszabb idő elmúltával gyakran háttérbe szorulnak, feledésbe merülnek. Az nem baj, ha a megvalósításban nem vagyunk minden nap, vagy azonnal sikeresek. Baj csak akkor van, ha legyintünk egyet: már megint nem sikerült! Próbáljuk rendre feléleszteni elhatározásainkat! Ha komolyan gondoljuk, hasznos lehet minden reggel és minden este pár percre elcsendesedni és felidézni az újévi fogadalmainkat. Imádság keretében Isten segítségét is kérhetjük jó elképzeléseink megvalósításához.

Máig emlékszem arra napra, amikor – többszöri próbálkozás után – leszoktam a dohányzásról.  Nem egy új év első napja volt, hanem egy szürke február 18-a, 1984-ben. Komoly elhatározásom volt és nagy volt a kísértés is, hogy újra rágyújtsak. Ha erre gondolok, eszembe jut, hogy mennyire fontosak a nagy elhatározások az életben, hiszen akár a mai nap, vagy ez az óra is lehet egy új kezdet, éppen úgy, mintha január elseje lenne.

2016 kezdetén azt kívánom az Eger Hírek olvasóinak, hogy tudjanak minden reggel úgy kezdeni, mintha az lenne megújult életük első napja!”

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor